Autor Wątek: zabawy podczas calego wesela???  (Przeczytany 26919 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
zabawy podczas calego wesela???
« dnia: 8 Marca 2008, 14:18 »
czy zabawy rozne ,jakies konkursy takei podobne cos do oczepin mozna robic tez np o 20, 22 a nie tylko o 24 tak zeby nei tylko tance a zabawa i konkursy jak oczepniy wiadomo głowne atrakcje podczas oczepin a co mozna wlasnei zrobic wczesniej

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: zabawy podczas calego wesela???
« Odpowiedź #1 dnia: 8 Marca 2008, 15:28 »
justynko

cały dział oczrpiny jest o zabawach itp.. proponuję zebys poczytała tematy..

zabawy można robić w trakcie wesela.. ja miałam dzidziusia,  karete i cos tam jeszcze..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 8 Marca 2008, 16:13 »
no wiem czytalam ale tamjest glwoie io oczepinach takich typowych o 24 a mi chodiz czy wlasnie o innych godzinach tez mozna robci jakies zabawy czy tylko praktykuje sie godzine 24 i ewentualnie cos na poczatku

Offline evita12
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 31.05.2008
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Kwietnia 2008, 14:08 »
U nas zabawy będą podczas całego wesela, ale jeszcze nie uzgodniliśmy z orkiestrą szczegółów, ale z innych wesel pamiętam "Kto kiedy urodzony..."- orkiestra śpiewa specjalny tekst- wylicza nazwy miesięcy np. styczeń.. i poszczególni goście urodzeni np. w styczniu mają wstać i wypiś kieliszek i orkiestra śpiewa kolejny miesiąc itd... chyba strasznie poplątałam.....

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Kwietnia 2008, 18:45 »
ja robie zabawy w czasie wesela:

ale najlepiej zostawic to orkiestrze,co to za frajda jak bedziesz wszystko wiedziec?
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #5 dnia: 9 Kwietnia 2008, 09:49 »
ja wole wszystko wiedzieć, żeby nie było zażenowania :)

My będziemy mieć karaoke i krótki kurs salsy :) do tego ta zabawa z miesiącami na sam początek i myślimy o przedstawianiu gości :) do tego tradycyjne oczepiny :)

Offline sunflowerka83

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2008, 22:08 »
A kto będzie przeprowadzał ten kurs salsy?

Offline myszkasc

• Chuck Norris
  • Moje niebo na ziemi...
« Odpowiedź #7 dnia: 21 Kwietnia 2008, 22:23 »
Nasz zespól to proponuje :)

Offline MELODYJKA

• bywalec
  • data ślubu: oj dawnoo;)
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Września 2008, 22:39 »
ja nigdy nie zdradzam mlodym zabaw,ale obiecuje im zawsze ,ze nie bedzie zadnych żenujących,pytam tez co chcieli by ze znanych im zabaw miec a czego absolutnie nie....reklamacji nigdy nie było:)
prawdziwy przyjeciel wie o Tobie wszystko ...a mimo to nadal Cię lubi...

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Stycznia 2009, 20:38 »
Wszystko zależy od tego czego się oczekuje od zespołu i na odwrót.
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Stycznia 2009, 14:32 »
Każda pora jest odpowiednia, pod warunkiem, że prowadzący  ma instynkt i odpowiednie wyczucie czasu w którym momencie można gościom zaserwować zabawę. Nie ma żadnych regół. Oczywiście nie dotyczy to oczepin, które zazwyczaj robi się o godz. 24.oo. Moment zabawy powiniec następować w sposób spontaniczny, ale nie na siłę. Mówimy oczywiście o osobie, która potrafi prowadzić zabawy w sposób nie narzucający się, ale zachęcający potencjalnych uczestników do wzięcia w niej udziału. Jednakże, tak i tak życie pokazuje, że sprawy dokładnie zaplanowane  biorą później w łeb. Wszystko toczy się swoim rytmem i prawami.  :D

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Lutego 2009, 00:23 »
Byłam na różnych weselach- tam gdzie były zabawy i tam gdzie ich nie było wcale.
Musze przyznać, ze niektóre zabawy moga trochę żenować, ale z obserwacji wiem także, że jeśli towarzystwo na weselu jest już lekko "napite" to raźniej przystępuje do"rzeczy":)
Znacznie lepiej goście bawią się na weselach" swojskich", gdzie oprócz nudnego grania "do kotleta" coś się dzieje i jest okazja żeby się lepiej poznać podczas tych zabaw, no i oczywiście pośmiać się.
Pozdrawiam.

Offline ania1988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 9 Marca 2009, 15:19 »
A może dacie kilka propozycji takich krótkich zabawa? Mnie zainteresowała ta z miesiącami i kieliszkiem wódki  :D
Jak byłam ostatnio na weselu była taka fajna zabawa organizowana przez Para Młodą, chcieli w ten sposób podziękować przybyłym gościom.  Zrobiliśmy wielkie kółko a para Młoda weszła do środka z butelka wódki( trzymał Pan Młody) i przepitą( trzymała Pani Młoda) oraz chochlą która trzymaliśmy my goście i w rytm muzyki ona sie przemieszczała i jak orkiestra przestała grac dana osobo wypijała swoją porcję z chochli ;) Na prawdę fajny pomysł polecam. 
sama bym go chciała zrealizować na moim weselu ale nie damy rady bo ten pomysł miała już siostra mojego narzeczonego i tak bez sensu :-\

Offline MISIEK

• Nigdy nie jest tak dobrze, żeby nie mogło być lepiej
  • zapaleniec
« Odpowiedź #13 dnia: 9 Marca 2009, 18:10 »
Wszystko co Mówicie to szczera prawda, nie przesadzałbym jednak za bardzo z konkursami "przedoczepinowymi". Goście chcą coś wypić i zjeść, oraz odpocząć pomiędzy tańcami. Pokaz (przepraszam - prezentacja) trwający np 20-30 minut dla jednych może być bardzo ciekawym pomysłem , a dla innych spragnionych zabawy (czytaj tańcowania), totalną porażką. Dużo też zależy od bawiacego sie towarzystwa na weselu. Podatni na pomysły i propozycje zespołu lub Dj-a ruszą do każdego konkursu bez zmrużenia oka,ale trzeba wziąć pod uwagę ,że nie wszyscy  oczekują na takie atrakcje.

Offline ania1988
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Marca 2009, 15:23 »
Szczerze to ja pierwszy raz spotkałam się z takim czymś jak np.prezentacja na weselu :-\ i nie wiem czy to jest dobry pomysł. Bardziej takie coś można wstawić na kasetę na początek, tak mi prawdopodobnie będzie montował mój kamerzysta, ale na weselu na pewno nie!! Napiszcie jak zrobicie takie coś jak wyszło ;)

Offline Michalina_Kl
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Marca 2009, 07:52 »
Cytat: justyna85 link=topic=10063. msg512041#msg512041 date=1204982302
czy zabawy rozne ,jakies konkursy takei podobne cos do oczepin mozna robic tez np o 20, 22 a nie tylko o 24 tak zeby nei tylko tance a zabawa i konkursy jak oczepniy wiadomo głowne atrakcje podczas oczepin a co mozna wlasnei zrobic wczesniej

Witam

Myślę że wszystko zależy od inwencji młodych i/lub prowadzącego wesele (czyt.  starosty, wodzireja lub po prostu zespołu).  U mojej siostry w trakcie oczepin były oczywiście zabawy ale poza tym przed i po też.  Świetnie się to sprawdziło.
Trzeba tylko pamiętać że zwykle do oczepin towarzystwo jest nieco spięte i chyba ciężko będzie wciągnąć kogoś w jakąś ekstremalną zabawę ;)
U mnie też tak planujemy żeby ok 22 zespół zaproponował jakąś "rozgrzewkę" a potem po oczepinach jeszcze jeden "set" zabawowy.  Myślę że będzie ok.  zwłaszcza że już wybraliśmy zabawy.

Pozdrawiam

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #16 dnia: 22 Kwietnia 2009, 11:49 »
Z zabawami jest różnie. Czasami goście weselni nie chcą w ogóle zabaw. Wszystko jest względne. Tak jak pisałem wcześniej, trzeba wyczuć kiedy można i co można. Nie może być zabaw chamskich, ośmieszających. Takie zabawy mogą sobie prowadzić sami goście weselni. Zespół nie ma prawa tego robić. Jeżeli goście weselni nastawieni są, aby się świetnie bawić, to każda zabawa będzie udana, a jak nie , to nie wiem co by zespół robił to tak i tak nic się nie uda. :)

Offline DianQ

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.08.2011r.
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Lutego 2011, 18:59 »
Moim zdaniem, na początku warto zachęcić gości do kilku "głębszych", żeby zabawa się szybciej rozkręciła (mam nadzieję, że zaraz nie napadnie mnie ktoś, że bez alkoholu też można się bawić :P ), dlatego dobrym pomyłem są właśnie te urodziny, czy też kalendarz (nie znam właściwej nazwy, ale chodzi o "kto w styczniu urodzony powstań..."). Dodatkowo ubiegłego lata byłam na weselu w okolicach Głogowa i tam zespół organizował na początku coś w rodzaju zbiorowych tańców, czyli kilka prostych kroków, dwa koła gości - panie i panowie i za każdym razem tańczymy z kimś innym ten sam układzik. Było to bardzo sympatyczne i pozwoliło gościom rozluźnić się na początku zabawy. Znowu na weselu, na którym byłam w dzieciństwie gdzieś koło Skarżyska, zabawy były właśnie w trakcie wesela (oprócz oczepin), były to pojedyncze zabawy dla gości i przyśpiewki. Myślę, że to fajny pomysł. Oczywiście typowe zabawy oczepinowe warto zostawić na 12 (te dotyczące bardziej młodych), ale kilka można zrobić w trakcie wesela (jakieś zabawy z tańczeniem, na gazecie lub z balonem między głowami, albo zgodnie z zadanym tematem, ostatnio widziałąm korridę :) i ogólnie bardziej związane z gośćmi niż młodymi, przyśpiewki na strony sali lub panie/panowie - kto głośniej). Ja na pewno będę tak chciała to zorganizować na swoim weselu :) Jest to urozmaicenie dla gości, którzy nie zawsze mogą tańczyć całą noc (np. starsi) i chętnie popatrzą na coś innego.
<a href="http://www.slubneiweselne.com.pl/" target="_blank">[img width= height=]http://www.slubneiweselne.com.pl/slider/show/e7b78747d55d0d8fb7b44af0e1c4f241[/img][/url]

Offline Lonia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013.04.20
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Stycznia 2012, 11:57 »
Trafiłam kiedyś na stronę zespołu, którzy naprawdę lubują się w zabawach podczas wesela.  Nie wszystkie zabawy podobały mi się podobały, ale widać było, że goście bawili się świetnie.  Taniec z gestami do piosenki YMCA wykonywali wszyscy bez względu na wiek.  Ciekawa jest też zabawa, gdy goście dzielą się według płci, stają naprzeciwko siebie.  Oczywiście każdą z drużyn przewodzą Pan i Pani Młoda.  Śpiewa się np.  szła dzieweczka, wodzirej wskazuje, która drużyna w danej chwili śpiewa.  Jest wesoło:) Poza tym takie wspólne zabawy integrują gości na weselu.  Często przecież bywa, że rodziny wcześniej się nie znają. 

Offline huhusese
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.09.2013
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Maja 2012, 13:45 »
Ja też myslę, że zabawy od 22 są dobrym pomysłem, potem odpoczynek, picie tańce i dopiero oczepiny, potem znów odpoczynek, picie, tańce i znów zabawy.  Achh. .  Ja się już doczekac nie mogę!!! :):)
Najlepsza księgarnia-internetowa, wejdź i się przekonaj.

Offline MiaLou_eu
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: brak
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Czerwca 2012, 15:26 »
oczywiście że można robić, przecież nikt ci tego nie zabroni.  To wasze wesele i jego scenariusz zależy do was.  chociaż ja powiem szczerze że dla mnie na weselu takie zabawy są bez sensu, przecież po to są oczepiny, człowiek  się bawi w najlepsze, a tu raptem przerywają bo jakieś zabawy będą, dla mnie osobiście to porażka, no ale każdy ma to co lubi:)

Offline Wizawa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: BRAK
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Lipca 2012, 22:52 »
według mnie od zabaw i konkursów są właśnie oczepiny i nie ma sensu wcześniej przerywać gościom zabawy.  No ale to jest tylko moje zdanie.  Ja ogólnie nie lubię zbytnio oczepin i tych głupawych zabawa i konkursów.  Dlatego jakby mi ktoś przerwał tańce i zaczął jakieś konkursy czy inne zabawy wkurzyłabym się :)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Lipca 2012, 14:50 »
Jak sobie zastrzeżesz (jako Pani Młoda), że nie chcesz zabaw to ich nie będziesz miała. :)

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #23 dnia: 1 Lutego 2013, 08:07 »
Jak uważacie, ile w ciągu całego wesela powinno być zabaw, żeby nie było tego za dużo? Chodzi mi o to, że w niektórych zabawach typu karoca czy jakieś konkursy dla par uczestniczy część gości, a reszta czeka w tym czasie i nie bawi się. . .  Więc zastanawiam, ile powinno być takich zabaw w ciągu całego wesela?

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #24 dnia: 1 Lutego 2013, 09:01 »
Nie ma reguły :)

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 15 Lutego 2013, 15:46 »
Karoca to jest zabójcza zabawa.

Offline SlubNaCyprze_net
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 14 Marca 2013, 12:05 »
Jeśli zabawy to tylko w okolicy oczepin.  Gdy weselnicy są już nieco w lepszych nastrojach i są bardziej odważni.  Grunt, żeby trzymali się na nogach ;)

Offline biala_dama21
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 15 Marca 2013, 08:20 »
Ja myślę, że fajnie wystartować już o 22, potem o 24 i tyle. Nie może być zabaw za dużo, nie może byc też tak,że ich nie ma