ten owies chyba rośnie skokowo- u mnie przez 4 dni się się czaił, a jak wyskoczył w ciagu dwóch dni to tez mam już busz
inspiracje skorupkowe wykorzystam do rzeżuchy 
jesli jeszcze ktoś nie dotarł do super przepisu, to wklejam mega pyszne ciacho (caril - jeszcze raz dzieki), na wiekanoc zrobie z brzoskwiniami i żótłą galaretka plus zielone napisy 
1 warstwa - spód
- mały słoik nutelli
- płatki kukurydziane (sypie na oko, ale myślę, że z najmniejszej torebki jeszcze zostanie)
Płatki mielimy w blenderze i mieszamy z nutellą. Masą wyklejamy prostokątną blaszkę i odstawiamy do lodówki.
2 warstwa - środkowa
- śmietana kremówka (400-500ml w zależności od wielkości blachy)
- serek mascarpone (500g)
- cukier puder (2-3 łyżki)
- żelatyna (3 łyżeczki)
Do ubitej na sztywno kremówki dosypujemy cukier puder, a żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody żeby napęczniała. Do śmietany dodajemy mascarpone, a żelatynę zalewamy kilkoma łyżkami gorącej wody. Po rozpuszczeniu wlewamy do masy, którą nakładamy na twardy spód
3 warstwa - wierzch
- dowolne owoce - maliny, truskawki, wiśnie, (500g) lub coś z puszki (duża)
- dwie galaretki dopasowane do smaku owoców
Galaretki przygotowujemy wg przepisu zmniejszając ilość wody. Owoce blendujemy, mieszamy z wystudzoną galaretką i odstawiamy. W odpowiednim momencie delikatnie wylewamy na masę śmietanową.
Ciasto najlepiej przygotować wieczór wcześniej Smiley Nie warto zmniejszać proporcji żeby zmieściło się w tortownicy - będzie niedosyt Cool
a ktoś na dzis pokusił się o zrobienie samodzielnej palmy? moje pociechy miały małe gotowce, ale i tak były dumne 
przypomniał mi się jeszcze przepis na rożki obfitości, niby banalne wykonanie, ale fajny efekt wizualny fajny, jak ktos bedize chciał, to wstawię, tak mniej wiecej wyglądają
mkarolinka coś podobnego miał ostatnio mój syn na kreatywne śniadanie, tylko imitowało białasa z angry birds