Autor Wątek: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!  (Przeczytany 58566 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« dnia: 30 Sierpnia 2012, 19:09 »
Chwilowo nie mam czasu wrzucić swoich wypróbowanych przepisów, ale zachęcam do wpisywania. Potem uzupełnie.

Najlepiej wpisywać całość, bo jak ktoś poda tylko linka to kiedyś to może zniknąć a tak przepis zawsze będzie.

:)
« Ostatnia zmiana: 30 Sierpnia 2012, 19:14 wysłana przez Anjuschka »



Offline malgosiask

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8926
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #1 dnia: 30 Sierpnia 2012, 21:22 »
Pamiętam, że nazwa potrawy była wytłuszczonym drukiem, a tuż za nią była informacja czy to same proteiny (P), czy z warzywami (P+W) i która faza.
Czytelnie było.
Np.
Sernik - P I+
Indyk w warzywach - P+W II+


Na dniach wkleję moje ulubione przepisy, m.in. wołowe roladki.

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #2 dnia: 30 Sierpnia 2012, 22:38 »
No to na pierwszy rzut coś na słodko :)

Sernik - P I+

- 7 jajek
- 1 kg sera
- 1 łyżeczka aromatu pomarańczowego
- 12 łyżek słodziku
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 5 łyżek serka homo

Twaróg o ile nie z wiaderka zmielić wielokrotnie wraz z serkiem homo, do masy serowej dodać słodzik i aromat, skosztować czy masa ma odpowiedni smak, dorzucić skrobie oraz proszek do pieczenia, miksować przez chwilę. Jajka rozdzielić na żółtka i białka, żółtka dodawać po jednym do masy serowej ciągle miksując aż uzyskamy jednolitą masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, po czym dodać łyżkę do masy serowej i zamieszać energicznie do połączenia, po tym “zabiegu” dodać resztę i delikatnie połączyć z masą.

Blachę wyłożyć papierem (koniecznie!) i wylać masę serową, wstawić do nagrzanego wcześniej piekarnika do 170 stopni (bez termoobiegu) i piec ok 60 minut.

Sernik jest przepyszny, puszysty i bardzo mokry. Zmieniałam co jakiś czas papier na który nałożyłam sernik a za każdym razem był tak mokry że mogłam go wyżymać.


I na obiad :)



Kurczak w brokule z jajkiem sadzonym P+W II+



- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 1 brokuł
- 4-5 jajek
- sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka w proszku
- 0,5 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej

Pierś pokroić na kawałki, oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem i słodką papryką. Przesmażyć na złoty kolor.

Brokuła pociąć na różyczki i ugotować w osolonej wodzie.

Z mleka, skrobii, gałki i pieprzu ugotować beszamel.

Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć mięso, na nie - brokuła. Zalać beszamelem. Wsadzić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 20 min. Po 20min wyjąć i wbić jajka. Wsadzić do piekarnika i wyjąć w momencie ścięcia się białek.

Naczynie wykładam folią aluminiową -  jedzonko nie przywiera a i potem nie trzeba szorować naczynia żaroodpornego.

Obiad bardzo sycący - miałam pełen brzuch. Jedyna uwaga - następnym razem dodam więcej jajek bo całość jest przepyszna!




Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Sierpnia 2012, 22:45 »
Doskonała na śniadania:

Owsianka P I+

- 0,5 szkl wody
- 0,5-1szkl mleka
- 3 łyżki otrąb owsianych
- słodzik do smaku (ja daję 1 łyżeczkę)
- szczypta soli

Wodę zagotować, posolić i dodać otręby. Gotować na małym ogniu, aż otręby zgęstnieją. Trzeba uważać, bo lubią kipieć. Gotować ok.  5min. Wyłączyć gaz i zostawić pod przykryciem na kolejne 5 min. Następnie dodać mleko-w zależności jak gęstą owsiankę chcemy. Gotujemy, aż do zagotowania się mleka. Wyłączyć gaz i dodać słodzik.



Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #4 dnia: 30 Sierpnia 2012, 22:50 »
Nieśmiertelne placki otrębowe P I+

- 2 łyżki otrębów owsianych
- 1 łyżka otrębów pszennych
- 1 jajko
- 1 łyżka serka homo
- ulubione przyprawy - ja najczęściej daje krojoną cebulkę a do tego ziółka jakie mi wpadną w rękę.

Wszystko wymieszać i nakładać na rozgrzaną patelnię. Smażyć z obydwu stron.



Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Września 2012, 10:39 »
Naleśniki P I+

- 2 jajka
- 1 łyżka maizeny
- pół szklanki mleka
- szczypta soli

Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wychodzi bardzo rzadkie ciasto! Wylewać na gorący teflon i smażyć na średnim ogniu, tak aby masa się porządnie ścięła. Przewracać w momencie, kiedy brzegi się zarumienią i masa się zetnie. Wychodzą 3 naleśniki.



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Września 2012, 13:29 »
CIASTO MARMURKOWE P +W II+

Składniki:
- 4 jajka
- 2 łyżki skrobii kukurydzianej
- 1 łyżka zmielonych otrąb
- 3 łyżki słodziku
- 3 łyżeczki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli/ aromat waniliowy

Wszystkie składniki ( bez kakaa) zmiksować - około 10-15 minut ( polecam nie skracać tego czasu  ;) )
Następnie 2/3 masy wylać do formy ( u mnie to była keksówka), a do pozostałej masy dodac kakao i wymieszać. Wylać na białą masę i delikatnie zamieszac patyczkiem/ wykałaczką.
Piec w 170st. ok 20 min.


ZUPA KALAFIOROWA P + W II

Składniki:

- 1 pojedyncza pierś z kurczaka
- ok 1,5l wody
- 1 op mrożonych  kalafiorów (500g) lub po prostu główkę kalafioru surowego.
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- pół selera
- 1 mała cebula
- 150g jogurtu naturalnego
- 1 łyżka maizeny
- 1 listek laurowy
- 2 ziela angielskie
- sól, pieprz

Z mięsa, warzyw i przypraw ugotować lekki rosołek. Gdy mięso i warzywa będą już miękkie wyjąć, do wywaru dodać kalafior. Gotować do miękkości, po czym połowę kalafiorów wyjąć, resztę zostawić w zupie. Do zupy dodać marchewkę i wszystko zmiksować blenderem. Następnie dodać pokrojone mięso i wlać maizenę wymieszaną z jogurtem (najlepiej zrobić tak, żeby maizenę wymieszać w odrobinie wody, żeby nie było grudek, później dodać do tego jogurt). Wszystko jeszcze pogotować z 5 min, następnie wrzucić różyczki ugotowanego kalafiora. Pogotować chwilkę i wlać na talerz.

Smacznego!
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #7 dnia: 7 Września 2012, 17:56 »
OWSIANKA Z CYNAMONEM P+W II
/proporcja na 1 osobę/

- 1 szklanka (poj. 250 ml) mleka
- 3 łyżki otrębów owsianych
- mała szczypta soli (dla wydobycia smaku;))
- solidna szczypta cynamonu
- 1 całe jajko
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- słodzik

Do zwilżonego wodą garnka wlewam mleko oraz dodaję otręby. Zostawiam na min. 20 minut, aby spęczniały.
(można też zalać otręby mlekiem na noc i zostawić pod przykryciem w lodówce)

Następnie włączam grzanie i podgrzewam na bardzo małym ogniu, często mieszając, aby nie przypalić mleka. Kiedy się już podgrzało i jest ciepłe, dodaję szczyptę soli oraz cynamon. Doprowadzam do zagotowania, po czym zestawiam z ognia.

Jajko wbijam do osobnego naczynia i dokładnie je roztrzepuję na gładką jajeczną masę. I wlewam je teraz pomału do gorącego mleka -podczas tego wlewania cały czas energicznie mieszam mleko, najlepiej trzepaczką, aby jajko się nie ścięło, tylko zaczęło równomiernie gęstnieć.

Następnie ponownie wstawiam mleko na mały gaz lub włączam małe grzanie i nie przerywając mieszania gotuję tak długo, aż zawartość garnka zgęstnieje. Kiedy pojawią pierwsze bąble, wyłączam grzanie -NIE doprowadzam do wrzenia, bo jajko mogłoby się ściąć;)

Na koniec dodaję jogurt naturalny i dokładnie mieszam -dzięki niemu owsianka ma taką przyjemną kremową konsystencję. Dosładzam do smaku, jeśli mam taką ochotę.



JOGURT KAWOWY (PYCHOTKA!!!) P + W II

- 2-3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- bardzo mała ilość gorącej wody do rozpuszczenia kawy
- słodzik wg uznania
- opcjonalnie szczypta cynamonu (ja dodaję, bo lubię, ale spokojnie można pominąć)
- jogurt naturalny (ilość według uznania, ja zazwyczaj biorę pół dużego kubka 500 g jogurtu greckiego, oczywiście w wersji light -

Kawę dodaję do kubka, zalewam bardzo małą ilością gorącej wody, tyle tylko, aby się rozpuściła, po czym dodaję słodzik i mieszam do rozpuszczenia.

Teraz dodaję szczyptę cynamonu oraz jogurt naturalny lub grecki i dokładnie mieszam. Jeśli jest mało słodki, to można jeszcze dosłodzić.

Smacznego:)
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Września 2012, 20:33 »
DUKANOWE BUŁECZKI P+W II

SKŁADNIKI:

-chudy twaróg 0%
-3 jajka
-6 łyżek otrąb owsianych
-6 łyżek otrąb pszennych
-1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
-2 ząbki czosnku
-ulubione zioła
-sól


Twaróg rozgniatamy widelcem.
Dodajemy otręby, proszek do pieczenia i jajka. Dokładnie mieszamy w misce.
Następnie dodajemy zmiażdżone 2 ząbki czosnku, ulubione zioła  i odrobinę soli.

Gotową masę wkładamy w formy do muffinek (najlepiej silikonowych) pamiętając, że ciasto urośnie.
Pieczemy w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez 30 min.

Smacznego :)
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Września 2012, 21:11 »
Żaneta a ile tych bułeczek wychodzi z tego przepisu? To trzeba na 2 dno podzielić, nie?



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #10 dnia: 25 Września 2012, 22:06 »
Ja zrobiłam w ośmiu foremkach
w takich dokładnie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80175251/
i było akurat...nie można foremek do końca napełniać, bo rosną troszkę

nie było podane ile na ile dni mają bułeczki starczyć, w sumie mają 12 łyżek otrąb to chyba na 3 dni  :drapanie:
ale szczerze...to ja się dwoma bułkami najadłam w zupełności  ;)
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Października 2012, 19:04 »
Żaneta ten przepis na bułeczki napewno dobry napisałaś? Zrobiłam i nie dosyć że nie wyrosły, były to takie małe kulki to w sumie jak placki z patelni - chociaż w sumie placki byłyby lepsze ;)

Dziś zrobiłam bułkę z mikrofali ale to też nie to. Szukam dalej.



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #12 dnia: 22 Października 2012, 21:32 »
Patrycja no co ty?
Przepis na pewno podałam dobrze, zresztą robię te bułki raz w tygodniu i zawsze pięknie wyrastają i są pyszne. Mięciutkie nawet na 3 dzień.
Ostatnio zrobiłam mały chlebek z tego przepisu, ale jednak wolę w formie bułeczek.
Kurcze nie mam pojęcie czemu u Ciebie nie wychodzą  :drapanie:

oo stąd skopiowałam przepis
http://kuchniasingla.blogspot.com/2011/03/bueczki-dukana.html

Bułka z mikrofali mi nie podchodzi.
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #13 dnia: 22 Października 2012, 21:34 »
No to mi tak w ogóle nie wyszły.



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Października 2012, 21:36 »
mi identycznie, do tego są takie pyszne że możne je same jeść ze smakiem.
Na pewno dałaś proszek do pieczenia?  ;)
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Października 2012, 21:37 »
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #16 dnia: 23 Października 2012, 08:46 »
Dziś zrobiłam jeszcze raz i to samo, a naprawdę dałam wszystko. Nie wiem czemu tak.

A pieczesz z termoobiegiem czy bez?



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #17 dnia: 23 Października 2012, 09:09 »
ale w ogóle ci one nie wyrastają?
w czym je pieczesz? tzn w jakich foremkach?

ja piekę bez termoobiegu, ale nie wiem czy to ma jakiś wpływ  ???




 
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Października 2012, 09:13 »
W ogóle. Jak nałożę kulkę tak jest taka, no może ciut się podnosi ale to z kilka mm??

Foremki papierowe do muffinek i z termoobiegiem.



Offline Zaneta_81

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 5667
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 7.07.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #19 dnia: 23 Października 2012, 09:40 »
nie no to coś nie tak jest...
mi one wyrastają sporo, wypełniam 3/4 foremki a i tak nie raz masa wypłynie lekko...bardzo wysokie są...
z ciekawości zrobię następnym razem z termoobiegiem i sprawdzę czy to czasem nie to jest powodem...ale nie sądze  :drapanie:
 

                         Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #20 dnia: 23 Października 2012, 09:43 »
No to u mnie tak nie jest. Ja daje połowę i nic nie wyrastają.



Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Października 2012, 11:38 »
PROSTA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM P, P+W II

- puszka tuńczyka w sosie własnym
- pół cebuli
- 3 jajka
- 2 małe korniszony
- łyżka (lub 2 jak kto lubi) serka homo
- sól, pieprz do smaku

Jajka na twardo ugotować a potem pokroić w kosteczkę, reszta też w kosteczkę a tuńczyka podziobać widelcem.
Szybka, prosta i smaczna.



Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Października 2012, 09:38 »
Z braku mleka w lodówce dziś wypróbowałam przepis na:

NALEŚNIKI Z SERKA HOMOGENIZOWANEGO P, P+W


- 150g serka homo
- sól lub słodzik
- 1 łyżka skrobii kukurydzianej
- 3 jajka

Wszystko wymieszać a potem na patelnię.

Ja do tego zrobiłam nadzienie z serka homo, słodziku i aromatu pomarańczowego.

Naleśniki są treściwsze niż na mleku i naprawdę pyszne.



Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Listopada 2012, 19:38 »
PIERŚ Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI P+W

- 2 piersi kurczaka
- 10 małych pieczarek
- 1 łyżka serka homogenizowanego
- 1 łyżka jogurtu naturalnego
- 2 łyżeczki musztardy
- sól
- pieprz
- słodka papryka

Pokroić pieczarki i odłożyć. Zrobić sos mieszają biały serek, jogurt i musztardę na jednolitą masę. Odstawić.

Piersi kurczaka pokroić w długie cienkie wstążki. Posolić, popieprzyć i posypać papryką według uznania. Wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię. Smażyć na małym ogniu aż kurczak przestanie być surowy i wypuści soki.

Następnie zebrać z patelni mięsko a na jego soku udusić pokrojone wcześniej pieczarki z odrobiną soli. Gdy pieczarki już się uduszą, dołożyć do nich usmażonego kurczaka, dodać wcześniej zrobiony sos i jeszcze chwilkę dusić (aż gesty sos się nieco rozpuści). Trzeba pamiętać tylko aby po pieczarkach odlać wodę.

Ponieważ  miałam opakowanie 500g pieczarek to dałam wszystkie a proporcje na sos podwoiłam.



Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10571
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #24 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:28 »
Dziewczyny :) Dzielcie się jeszcze jakimiś przepisami, plis  :'(

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #25 dnia: 3 Stycznia 2013, 21:56 »
Ilonko zaczęłaś Dukana?



Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10571
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Stycznia 2013, 22:05 »
No może niezupełnie, ale chętnie poczytam co jadasz na dukanie. Mogłabyś mi napisac co jdukanowego jadasz na I i II śniadanie?

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #27 dnia: 3 Stycznia 2013, 22:55 »
Tymczasowo nie jestem na dukanie ;-) ale jak byłam to na sniadanie owsianke albo placki otrebowe z jajecznicą albo z jajkiem na miękko, twaróg.



Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10571
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #28 dnia: 4 Stycznia 2013, 09:47 »
Patrycja? A np. jogurt naturalny + garść błonnika + kilka rodzynek?

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Stycznia 2013, 09:57 »
Rodzynek nie można na dukanie. A garść błonnika to co to? Jakiś proszek z apteki? Nie kojarzę aby coś było o błonniku w książce ale skoro niezupełnie stosujesz dukana to pewnie i błonnik i rodzynki nie zaszkodzą ;)

Bo albo się jest na dukanie albo nie  ;)



Offline loona
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 10571
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 25.08.2007r.
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #30 dnia: 4 Stycznia 2013, 10:01 »
Błonnik jest teraz w promocji w Lidlu. To takie jakby Corn Fleksy.

 Ja nie jestem zupełnie na Dukanie. Postanowiłam zdrowo, lekko i MĄDRZE się odżywiać.  A skoro błonnik daje uczucie sytości ( A Dukan na każdym kroku o błonniku wspomina) to myślę, że będzie dobrze.

Offline ricardo

  • Patrycja
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 26650
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 08.09.2007
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #31 dnia: 4 Stycznia 2013, 10:05 »
Płatki?? No nie wiem, bo chyba jakaś mąka tam musi być a na dukanie mąki się nie je.



Offline Lovisa

  • maniak
  • ********
  • Wiadomości: 1889
  • Płeć: Kobieta
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Lutego 2013, 21:36 »
wbijam sie drzwiami :D kiedys sie przyda ;)



Offline pileczka22

  • Aga
  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 8528
  • Płeć: Kobieta
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #33 dnia: 6 Marca 2013, 16:21 »
Coś cicho tu...
Pati ten błonnik to nie płatki ale też można go jeść z mlekiem



Offline maggi-80

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7834
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19-06-2010
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Marca 2013, 09:33 »
Ja odpuściłam Dukana, niestety odbił się mi na zdrowiu tym razem

Offline Kasia*

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 14875
  • Płeć: Kobieta
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #35 dnia: 11 Marca 2013, 13:18 »
a co sie działo?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline maggi-80

  • Chuck Norris
  • ********
  • Wiadomości: 7834
  • Płeć: Kobieta
  • data ślubu: 19-06-2010
Odp: Dukanki pichcą i gotują - nasze wypróbowane przepisy!
« Odpowiedź #36 dnia: 1 Kwietnia 2013, 12:26 »
Zawroty glowy, ciagle mi bylo slabo, nie mialam silna nic. Wiec odpuscilam..