agulla po to żeby równowazyć wartości odzywcze, bo ważne jest, żeby odchudzanie nie przebiegało z niekorzyścią dla organizmu, jesli teraz mocno ogrnaiczyć dostarczanie białka i żelaza pochodzacego z wołowiny czy wieprzowiny, to prędzej czy póxniej organizm będzie chciał gdzieś to nadrobic.
Jeśli na przykład planujesz ciąże to powinnaś pilnowąc wartości wapnia (minimum 2 szklanki mleka dziennie 1,5%), białka i żelaza.
Ja na przyklad co tydzień wysyłam mojeje dietetyk tabelkę z jedzeniem i dostaję zwrotke w postaci rozpisanego ile spożyłam białka, żelaza, weglowodanów, błonnika itd, te wszystkie wartości musza się równowazyć, żeby zdrowo chudnąć.
Ja mam średni spadek wagi na poziomie 0,6kg tygodniowo, czasem 0,8 a czasem 0,5 różnie.
Jem co 3 godziny (mogą być 2-2,5 miedzy posiłkiem typu IIśniadanie a obiadem), posiłków nie mniej niż 4, ale zalecane jest 5.