e-wesele.pl

social media

Autor Wątek: Dieta Dukana - forumowa grupa wsparcia  (Przeczytany 639321 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubasek Kobieta

o taką odpowiedź mi chodziło  :-*
A polecisz jakiś preparat? mam krem Oilatum... nada się?

Offline liliann Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • Total likes: 0
  • data ślubu: 30 września 2006
dawaj na początek i zobacz co będzie...
ja bym właśnie natłuściła i poczekała co będzie...

Offline dziubasek Kobieta

dziękuję Pani Doktor :)

Mi za to po prawej stronie  ciala pod piersiami w dol wychodza czerwone male plamki.Nie swedzi , sa takie szorstkie.

A ja dzisiaj mialam na deser pyszny serniczek na zimno.Mniaaam!

Offline pamela Kobieta

kurcze mi tez zaczelo cos wyskakiwac, choc nie wyglada to jak skaza, na calej dlugosci reki i jednej i drugiej i tylko tam mam takie chrostki ale nie zbite w placki, nie czerwone i nie suche choc swedzi troche. i tez zastanawiam sie czy to moze byc od diety.

Offline ciriness

agulla i ja miałam identyczne uczulenie na brzuchu bliżej biustu na dukanie, mi pomogła maść ale co jakiś czas mi się to na chwilkę odnawia :(


U mnie dzisiaj jeszcze wiecej tych plamek niz wczoraj ... kurde ... az na plecy mi wchodzi i na brzuch ...

Dziubas, mam takie samo cos i dumalam co to moze byc, mam na lewym ramieniu...ale czad, teraz mi sie przypomina, ze w czasie jak pierwszy raz zaczynalam Dukana to mialam to samo, potem przeszlo i teraz zas wyskoczylo....
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline baska98 Kobieta

u mnie dzisiaj proto-czwartek ::) jak na razie się trzymam...

A mnie chyba tym razem dieta nie podchodzi, co chwila mam takie bolesci brzucha, ze mam dosyc  :'( Sama nie wiem co robic.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline ciriness

Aniu to może zmień tryb albo dołóż warzywka, owocka?  :przytul: Nie ma sensu się męczyć.

Ja właśnie zrobiłam to http://dukan.blox.pl/2010/09/Tunczykowe-dyski.html i nawet nawet, to chyba jedyna postać pod którą zaakceptuje tuńczyka :)

No dumam, czy nie dietowac ale bez przesadyzmu + fitness do czerwca pownnam te dwa nadprogramowe kg zrzucic.
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline baska98 Kobieta

Aniu to może zmień tryb albo dołóż warzywka, owocka?  :przytul: Nie ma sensu się męczyć.

Ja właśnie zrobiłam to http://dukan.blox.pl/2010/09/Tunczykowe-dyski.html i nawet nawet, to chyba jedyna postać pod którą zaakceptuje tuńczyka :)
ja je bardzo lubię :D
zrobiłam je kiedyś na imprezkę ze znajomymi (nie dukającymi) i wszystkim smakowały. Nawet nie wiedzieli, że to dietetyczne ;D

a ja jako, że dziś protoczwartek nie mam went do robienia jedzenia...
zrobiłam sobie mix z tego co było w lodówce: tuńczyk, cebulka, ogórek kiszony, serek wiejski i gotowane jajka :D dopieprzyłam i nawet spoko :D

Offline martulka Kobieta

Ja protoczwartkowo wcięłam twaróg chudy, białka jajek i duszone sznycle z piersi indyka.

Offline baska98 Kobieta

ja właśnie wróciłam z aerobiku i wylałam z siebie 7 poty więc mam nadzieje, że jutro nie zobaczę wyższej wagi...

Offline martulka Kobieta

U mnie po protoczwartku minus 0,5 kg :)

Offline baska98 Kobieta

ja tylko 0,1kg mniej ale i tak dobrze, bo zawsze po protoczwartku miałam wyższą wagę...

A u mnie dzis rano szok...1,1 mniej niż w piatek rano, a na dodatek wieczorem wypilam pol piwa ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Ania1234 Kobieta

A ja właśnie się zważyłam... 49,5 kg :) a zjadłam chyba z 10 dkg czekoladek :)

Offline baska98 Kobieta

u mnie ostatnio nawet rewelacyjnie, bo dziś rano miałam 53,4kg :D
ale przez dietę mój organizm szaleje...
robiłam sobie wczoraj badania krwi i moczu. Bałam się, że w moczu będzie białko ale na szczęście ok :D za to ma dość wysoko cholesterol ::) zawsze wyniki miałam idealne. Jedynie w ciąży troszkę hemoglobinę zaniżoną, a dziś jak zobaczyłam ten cholesterol to zgłupiałam...
Od 6 stycznia nie zjadłam nic tłustego. Mięsa tylko chude i pieczone w piekarniku, bądź duszone na wodzie. Mleko, jogurty, serki homo 0% tłuszczu, bądź z jego minimalną zawartością... i skąd ten cholesterol?
mówię o tym lekarzowi, a on do mnie, że jem za dużo słodyczy :D jak jem to już dietetyczne ;D to on, że za mało ruchu więc ja mu mówię, że 2 razy w tyg. prowadzę aerobik + biegam za dzieckiem ;D
jak nie byłam na diecie i jadłam tłuste rzeczy, czasem nawet bardzo tłuste to cholesterol był w normie, a jak przeszłam na dietę to skoczył do góry ;D fajnie ;D ;D ;D

Może za dużo jajek? Żółtka podnoszą cholesterol...

Offline liliann Kobieta

  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • Total likes: 0
  • data ślubu: 30 września 2006
to ile Ci tego cholesterolu wyszło?
no i którego? bo ważne są frakcje...

Offline Ania1234 Kobieta

Ja też mam wysoki cholesterol i też mówiłam lekarzowi, że wszystko chude jem, nie jem słodyczy, itd.,  więc doszłam do wniosku, że to pewnie przez jajka, a dokładnie - żółtka...

Chociaż u mnie, tak powiedział lekarz, może mieć wpływ hormon tarczycy... Ja się tam na tym nie znam...

W styczniu miałam 7,63 i od tamtego czasu unikam jajek jak tylko się da... Dalej jest wysoki, ale troszkę spadł. Taraz 7,37, w tym LDL 5,35 (0,00-4,00),

HDL 1,73 (1,03-1,55), trójglicerydy na szczęście 0,63!

Offline baska98 Kobieta

chyba, że to przez jajka chociaż ostatnio czytałam w medycznej gazetce, że najnowsze badania pokazują, że jajka wcale nie podnoszą cholesterolu...

to ile Ci tego cholesterolu wyszło?
no i którego? bo ważne są frakcje...
na szczęście ten zły (LDL) jest mniej podwyższony...
cholesterol całkowity: 270,51 mg/dl
cholesterol HDL 93,67 mg/dl
cholesterol LDL 166,39 mg/dl

Offline martulka Kobieta

Uwielbiam protoczwartki :) Dzisiaj waga pokazała 52,1 kg :)

Offline baska98 Kobieta

martulka to już dużo poniżej :D bo Ty chyba chciałaś 53...

a ja właśnie grzeszę z mężem :D zjadłam sobie zwykłą bułę ze wszystkim co jest możliwe w środku :D nawet zwykły majonez :D + wino - jak grzeszyć to na całego :D :D :D

Offline martulka Kobieta

Tak poniżej, ale waga sama spada. Ogólnie pilnuję, żeby nie przekroczyć 53 kg. Dzisiaj upiekłam chleb orkiszowy (ziarno sama zmieliłam), na obiad jadłam pełnoziarnisty makaron z sosem bolognese.

W książce dr. Dukana jest napisane o możliwym podwyższonym cholesterolu, na skutek spalania własnego tłuszczu.

Offline baska98 Kobieta

poproszę przepis na chlebek orkiszowy i pełnoziarnisty makaron...

mi pomimo grzeszków na szczęście waga utrzymuje się w okolicach 54kg, albo jest troszkę mniej albo więcej dlatego też pozwalam sobie na grzeszki... z resztą u nie jutro kończy się 5 tydz. III fazy więc te moje grzeszki powoli wprowadzają mnie w normalne jedzonko :D niedługo zostaną mi już tylko protoczwartki...

Offline martulka Kobieta

Chleb orkiszowy zrobiłam z 350 gram ziaren orkiszu, które zmieliłam na mąkę (można kupić gotową mąkę orkiszową), dodałam 150 gram mąki pszennej, 40 gram drożdży, 350 ml ciepłej wody i 2 łyżeczki soli. Wyrobiłam ciasto, przełożyłam do podłużnej blaszki o dł.40 cm. Gdy chlebek wyrósł upiekłam przez 50 minut w 200 stopniach (piekarnik gazowy).

Makaron pełnoziarnisty kupiłam gotowy (np.Lubelli).

Dzisiaj rano na wadze ujrzałam 51,9. Super! Dzisiaj królewska niedziela  ;)

Wklejam moje foty przed i po
przed


dzisiejsze




Offline pamela Kobieta

no no super zmiana.