napisałam się tyle napisałam i zniknęło ;/;/ to teraz w skrócie
ja tez popełniłam błąd myląc nabiał z białkiem, a tak się cieszyłam, że to dobrze, że mi tak wieśniak smakuje. ehhh czeka mnie rewizja tego co jem
dodam tez jakiś przepisik od siebie
pasta z makrelki:
2 średnie wędzone makrele, duża cebula (lub mniejsza jak ktoś nie lubi cebuli), 4 całe jajka, musztarda, ewentualnie pieprz.
Makrelki obieramy z ości i rozdrabniamy w miseczce, dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę, jajka gotujemy na twardo, studzimy i take kroimy w kostkę (ja mam takie urządzonko do krojenia jajek tak ręcznie to może być trudno, tzn mnie nigdy ładnie nie wychodzi), wymieszać wszystko i dodać dużą łyche musztardy
ewentualnie jak jeszcze pasta będzie za sucha to można jeszcze dodać trochę musztardy, doprawić pieprzem do smaku.
Serek wieśniak lekki mały można dostać w Auchanie, ja tam znalazłam, i jeszcze ten słodzik w proszku też.