Autor Wątek: Restauracje Bydgoszcz  (Przeczytany 311137 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grzegorz82
  • nowicjusz
  • *
Odp: Restauracje Bydgoszcz
« Odpowiedź #450 dnia: 18 Lutego 2010, 20:28 »
Siemka.  To mój pierwszy post na forum i pierwsze pytanie: Jest tu jakiś facet? he he he

Drugie pytanko? czy ktoś wie coś o hotelu restauracji Saga w Zamościu pod Bydgoszczą?

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #451 dnia: 18 Lutego 2010, 22:14 »
przeszukaj dobrze wątki na forum - jest dużo informacji na temat tego hotelu i chyba same pozytywy :)

Offline pawciur
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #452 dnia: 24 Lutego 2010, 21:01 »
  a Czy ktoś wie coś na tema t restauracji Zatoka w Bydgoszczy na Floriana ????   Bardzo mało jest na jej temat a możne warto bo sala jest śliczna, położona nad Brdą .   Proszę o opinie 

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #453 dnia: 24 Lutego 2010, 22:18 »
Ja jedyne co pamietam z wesela w ZATOCE to ciągłe przeciagi bo akurat bylam w II świeto na slubie !!
Poza tym sala mi sie osobiscie nie podobala, szaro, buro, takie jakies stare przystojenie, no mi osobiscie nic tam sie nie podobalo !!
Mowie o tej duzej sali, ta mala z dywanej byla bardzo przyjemna ale to nadaje se na no chrzest - sam obiad czy cos takiego  ;)

Ale moze sie zmienilo !! Ja bylam tam w grudniu 2008  ;)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #454 dnia: 25 Lutego 2010, 13:23 »
A kto z Was ma wesele w Słonecznym Młynie?

Co do secesji - po prostu cudownie - miejsce nie do opisania - ale niestety max 65 osób.  Zdecydowanie o 20 za mało :(

No właśnie Słoneczny Młyn, czy Pałac Myślęcinek - Sala Ogrodowa  :-\

Offline pawciur
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #455 dnia: 25 Lutego 2010, 14:12 »
jestem JA!!!!!! ;D

Offline fish2004
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #456 dnia: 25 Lutego 2010, 15:34 »
ja tez jestem facetem :) coraz nas wiecej, no prosze!

ja bym stawial na Sloneczny Mlyn, bardziej wytworne miejsce, co oczywiscie wiaze sie ze wszystkim, cenami tez ;)
a w Myslecinku w ogrodzie to chyba od 100 osob przyjmuja, tak kiedys bylo, a z tego co pisalas elba 65+20 wychodzi 85 ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #457 dnia: 25 Lutego 2010, 15:38 »
myślęcinek zrobi małe wesele ale np w środę;-)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #458 dnia: 6 Marca 2010, 10:43 »
W maju też wchodzi w grę mniej niż 100 osób w Myślęcinku na ogrodowej.
Myślęcinek - jak dla mnie sala ogrodowa to jedno z ciekawszych miejsc - takie klimatyczne bardzo.  Młyn już raczej odszedł z brania pod uwagę, to korkowe straszne, a butelka alkoholu kupiona u nich 0,5 to 40 zł.  A Hotel Brzoza - sala trochę mała, ale namiot?

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #459 dnia: 6 Marca 2010, 14:35 »
Ja mam w Młynie, ale na ok.70-80 osób. Niestety to prawda - korkowe jest odstraszające, ale ludzie już naprawdę tyle nie piją, dlatego myślę, że nie zbankrutuje tak do końca.  ???

Na temat Myślęcinka nie mogę się wypowiedzieć, bo nigdy tam nie byłam. W Brzozie byłam na weselu w lokalu i znam dwie relacje z wesel namiotowych. Wszystkie doświadczenia są jak najbardziej pozytywne. Jedzonko bardzo dobre, obsługa też.

Offline Ajvon

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #460 dnia: 10 Marca 2010, 12:51 »
Ja tez stawialabym na Młyn, w Myslecinku jest tak sobie.Spodziewalam sie czegos lepszego( bylam na 2 weselech w zeszlym roku ), ale na pewno moge polecic Kumerowke, Ville Secesje- swietne jedzenie i obsluga! oraz hotel Gasiorek) :) Nie mamy jeszcze zarezerwowanej restauracji, wciaz sie zastanawiamy, moze ktos mi pomoze w wyborze - slyszeliscie cos na temat Villa Calvados ul. Piotra Skargi w Bydgoszczy???

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #461 dnia: 10 Marca 2010, 17:12 »
myślęcinek zrobi małe wesele ale np w środę;-)

Nieprawda to co piszesz. Ja mam małe wesele, mam w Myślęcinku i mam w sobotę. Tylko tyle, że nie pod namiotem a na sali u góry. Z pośród obejrzanych sal jedynie w Myślęcinku podeszli do tematu profesjonalnie. Bo np. w takim zachwalanym Ogniem i Mieczem jak byliśmy na rozmowie i jak wspomnieliśmy, że nasze wesele nie jest duże tak gdzieś na 30 parę osób, to pan co z nami rozmawiał od razu zamknął kajet i oświadczył "że mu się nie opłaca". Co jest jeszcze dziwne w Ogniem i Mieczem, jak nas pan zdążył poinformować, życzą sobie 200 zł za pokrojenie i podanie tortu  :o  Jak to 'mądrze' ujął "jest to opłata za serwisowanie tortu"  ;D Parodia jakś  ;D

A w Myślęcinku pani powiedziała, że czy wesele na 130 osób czy na 30 do każdego podchodzą tak samo i profesjonalnie. I tak chyba powinno być  ;)

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #462 dnia: 10 Marca 2010, 17:51 »
to teraz widzisz ja mam inne informacje;-) mi chodziło o namiot;-) jak dzwoniłam do szefa,(bo jest jeden i od Myślęcinka Pałacu i namiotu i Kummerówki) i pytałam o namiot właśnie na ok 80 osób,bo wtedy tak się zapowiadała ilość gość,to Pan powiedział,że może mi zaoferować Kummerówke bodajże,bo mu się nie opłaca wynajmować nam namiotu na 80 osób,czerwiec jest bardzo obleganym miesiącem i on może znaleźć na ten czas wesele na 120 osób......więcej nie chciał dyskutować ,powiedział,że jak dozbieram 10 osób więcej to on pomyśli jedynie o piątku;-)))NIe było mi na rękę dokooptować kolejnych osób,więc powiedział mi,że sprawa zamknięta;-),że zawsze mogę zrobić wesele we środę......
I proszę nie pisz mi tu,że to co ja pisze jest nieprawdą,bo na prawdę nie mam żadnych powodów,aby opowiadać tu jakieś niestworzone historie i dyrdymały,napisałam tak jak było.......

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #463 dnia: 10 Marca 2010, 22:47 »
Nie mamy jeszcze zarezerwowanej restauracji, wciaz sie zastanawiamy, moze ktos mi pomoze w wyborze - slyszeliscie cos na temat Villa Calvados ul. Piotra Skargi w Bydgoszczy???

Ajvon tak się składa, że byłam tam z narzeczonym kiedyś na kolacji - śliczne wnętrza, przesympatyczna obsługa ( no ale za ceny w menu to byłoby wskazane, żeby taka była ;) ). Niestety, jedzenie bez rewelacji - to znaczy wszystko smaczne i pięknie podane ale za takie ceny spodziewałam się, czegoś wyjątkowego. Bardziej jestem pod urokiem miejsca niż jedzenia ale nie było złe - było poprawne ;) może to jest najlepsze określenie ;) a z ciekawości - ile sobie życzą za wesele?

Co jest jeszcze dziwne w Ogniem i Mieczem, jak nas pan zdążył poinformować, życzą sobie 200 zł za pokrojenie i podanie tortu  :o  Jak to 'mądrze' ujął "jest to opłata za serwisowanie tortu"  ;D Parodia jakś  ;D

Baby
ja już słyszałam nawet o opłatach za umycie owoców więc nic mnie zdziwi hihi ;)

Offline Ajvon

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 16.10.2010
« Odpowiedź #464 dnia: 11 Marca 2010, 16:48 »
no wlasnie nie wiem ile wolaja za wesele.miejsce rzeczywiscie ladne i dlatego sie zastanawiamy.bylismy juz w wielu miejscach i ceny sa naprawde rozne, chyba zdecydujemy sie na Ville Secesje.

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #465 dnia: 15 Marca 2010, 22:48 »
a ceny porównywalne na przyszly rok 170- 190 zl. . .  jak cyztam o waszych cenach, to tylko jestem zla ze zwlekalismy ze slubem. . .  no nic. .

przy okazji mam pytanie odnośnie city hotelu, bo nikt na jego temat sie nie wypowiadał. . .  czy udalo sie komus tam bawić? Jakie macie odczucia?

co wazne w city wszystko poza alkoholem jest w cenie, tj.  ciasta, owoce, napoje bezalk. , brak korkowego,
z dotychczasowych spotkan obsluga na bardzo wysokim poziomie i bardzo uprzejma i sympatyczna

lekki balagan sie wkradl w mojego posta, mam nadzieje ze wybaczycie:)

my również bedziemy się bawić w Hotelu City. jednak wiele lat na rynku robi swoje. my jak bylisy podpisywać umowe i ostatecznie ogadać sale akurat były przygotowania do bankietu sportowca i sala była przystrojona - REWELACJA
ZNIKAM!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #466 dnia: 15 Marca 2010, 22:56 »
Ja ponownie polecam Park Hotel w Bydgoszczy - profesjonalne podejście do klienta i 100% zadowolenie gości :)

ja  hotelu park miałam studniówkę i niestety nie poecam. na nasze wesele nawet nie bralismy tej sali pod uwagę. jedzenie zimne podawane na talerzach, male porcje (a płaciliśmy 160 za osobe!!) na tacach ułożony ser ktory byl tak wyschniety że nie dało sie go jeść, zupa była serowa a smakowała jak knor ser w ziolach tylko bez makaronu ;) lody biedronkowe, ciasto stare..
mam nadzieje że cos tam sie zmienilo bo kumpela w tym roku ma tam wesele ;)
ZNIKAM!

Offline AlicjaK

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 10.09.2011
« Odpowiedź #467 dnia: 16 Marca 2010, 07:12 »
Hej :) Ja biore pod uwagę Dworek w Kruszynie .  ale niestety nic o nim nie wiem. .  po prostu wizualnie mi się spodobał :) gdybyś ktoś coś wiedział bede wdzieczna :) dzisiaj ok 12 jade go obejrzec i wypytać dokładnie :) napisze potem jak moje wrażenia :)

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #468 dnia: 16 Marca 2010, 18:44 »
a ja nie powiem złego słowa na tamtą salę, ponieważ miałam tam 100dniówkę ale wiadomo każdy ma inny gust :)
asiula_hh może źle akurat trafiłaś

Offline japcio

• Chuck Norris
  • data ślubu: 2009
« Odpowiedź #469 dnia: 16 Marca 2010, 20:45 »

ja  hotelu park miałam studniówkę i niestety nie poecam. na nasze wesele nawet nie bralismy tej sali pod uwagę. jedzenie zimne podawane na talerzach, male porcje (a płaciliśmy 160 za osobe!!) na tacach ułożony ser ktory byl tak wyschniety że nie dało sie go jeść, zupa była serowa a smakowała jak knor ser w ziolach tylko bez makaronu ;) lody biedronkowe, ciasto stare..
mam nadzieje że cos tam sie zmienilo bo kumpela w tym roku ma tam wesele ;)

Wierzyć mi się w to nie chce. Bawiłam się tam na dwóch weselach, w tym jednym swoim. Nie raz jadłam tam obiad. I nigdy nie podano mi niczego zimnego czy niesmacznego. Nikt z gości weselnych nie narzekał na jedzenie. Z czystym sercem polecam to miejsce na wesele!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #470 dnia: 16 Marca 2010, 22:06 »
widocznie źle trafiłam ;)
ZNIKAM!

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #471 dnia: 17 Marca 2010, 14:59 »
Ja też słyszałam od znajomych, którzy mieli tam wesela, że super miejsce. Ale sytuacja jest trochę podobna do tego jak ja wypowiadałam się negatywnie o "Gościńcu nad Strugą", a wszyscy na forum zachwalali to miejsce. Widocznie każda restauracja ma swoje gorsze dni ;)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #472 dnia: 17 Marca 2010, 21:23 »
Ja też słyszałam od znajomych, którzy mieli tam wesela, że super miejsce. Ale sytuacja jest trochę podobna do tego jak ja wypowiadałam się negatywnie o "Gościńcu nad Strugą", a wszyscy na forum zachwalali to miejsce. Widocznie każda restauracja ma swoje gorsze dni ;)

no dokladnie, dlatego ja nie odradzam tylko mówię z czym ja sie tam spotkalam ;)
ZNIKAM!

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #473 dnia: 29 Marca 2010, 16:50 »
Jesli chce ktoś zrobic male wesele tak 50-60 osób, warto wybrac Karczme Tatrzanska na fordonie.  Z zewnatrz moze nie wyglada niewiadomo jak super ale w srodku jest bardzo przytulnie i taka domowa atmosfera.  MIalam tam przyjemnosc byc juz kilka razy na roznych imprezach i swoje wesele tez tam robie:)

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #474 dnia: 29 Marca 2010, 23:52 »
Jesli chce ktoś zrobic male wesele tak 50-60 osób, warto wybrac Karczme Tatrzanska na fordonie.  Z zewnatrz moze nie wyglada niewiadomo jak super ale w srodku jest bardzo przytulnie i taka domowa atmosfera.  MIalam tam przyjemnosc byc juz kilka razy na roznych imprezach i swoje wesele tez tam robie:)

A ja słyszałam same negatywne opinie o tej restauracji.

Offline Daisy87
  • uzależniony
« Odpowiedź #475 dnia: 30 Marca 2010, 00:26 »
w Karczmie Tatrzańskiej miałam... przyjęcie komunijne... :D mama mowi, że wtedy było ok ale kiedy to było... :P jednak w zeszłym roku moja mama umówiła się tam z koleżanką i większości dań z Menu w ogole nie mieli w kuchni... w końcu wyszło na to, że nie było kucharza a kelnerka zaproponowała, że zrobi im herbatę...

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #476 dnia: 30 Marca 2010, 12:12 »
kazdy ma swoja opinie, moze akurat raz sie tak zdarzylo jak mowisz, ale ja za kazdym razem jak bylam bylo naprawde fajnie: pyszne jedzenie, mila obsluga, zreszta rok temu byl tam remont i teraz w srodku ladnie wyglada.  A przede wszystkim jest tanio - wesele z tortem i ciastem kosztuje 155 zl gdzie w innych restauracjach to nie do pomyslenia. 

Offline hanka

• forumowicz
« Odpowiedź #477 dnia: 30 Marca 2010, 12:27 »
Jeśli chodzi o cenę to akurat szału nie ma ;) Ja mam cenę 140zł od osoby ( robimy na Zawiszy u Pankowskich ) ale jest poza tym mnóstwo restauracji, które taki "wypas" robią z tę samą cenę, którą podajesz. No ale jak Ci się ta resturacja podoba to najważniejsze :)

Offline agusiaa_k
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #478 dnia: 30 Marca 2010, 13:14 »
no ja np nie mogłam żadnej takiej restauracji znaleźć, wszedzie za podobna cene mozna było dostac wszystko oprocz ciasta, torta i czasem nawet napoje byly ograniczone ilosciowo.  No ale wlasnie to jest najwazniejsze zeby kazdemu sie podobalo tam gdzie on robi:) mi np Zawisza sie srednio podoba, bylam tam na weselu kolezanki i sala powiedzmy jak to sala, czysta i ładna ale jedzenie nie przypadlo mi do gustu np. 

Offline malwina555
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.06.2010
« Odpowiedź #479 dnia: 30 Marca 2010, 13:25 »
Witajcie!znam restauracje o ktorej rozmawiacie:) musze przyznac ze kiedys mialam tam komunie jako mala dziewczynk, potem bywalam tam z rodzicami na roznych imprezach rodzinnych a niedawno zrobilam tam chrzest mojego dziecka.  Osobiscie polecam ten lokal a wiadomo ze kazdy ma swoj gust no i kazdemu lokalowi moze tez przytrafic sie jakas wpadka.  Ja zawsze bylam zadowolona z jakosci uslug tej restauracji, tak naprawde oproc atr jest to chyba jedyne miejsce gdzie mozna zrobic imprezke ( nie mowiac o malibu, ktorego w ogole nie porownuje bo jest do d. . . ;P) W tym roku mam wesele ale niestety w Karczmie tylko tak ok 50-60 gosci sie miesci wiec robie gdzie indziej.  Jezeli robilabym za rok wesele to napewno zrobilabym w Karczmie bo maja plany zrobienia sali na 100 osób.