e-wesele.pl

social media

Autor Wątek: Forumkowe gotowanie  (Przeczytany 1886289 razy)

0 użytkowników i 5 Gości przegląda ten wątek.

Offline grecka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
27 października 2007, 15:03
Na fordonie zupa ogonowanie stanowiła problemu, gorzej było ze śmietaną 30%  ;D  Co nie zmienia faktu że przepis banalnie prosty a naprawde pyyyszny...
Mój Przyszły  zaroodporne naczynie prawie wylizał  :skacza:

Odp: Forumkowe gotowanie
27 października 2007, 16:49
Czy to żaroodporne naczynie ma być przykryte w piekarniku ???????????

Offline grecka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
27 października 2007, 22:07
moje nie było a i tak wyszło świetnie , wierzcvh był bardziej spieczony ( miałam pieczarki u góry) ale smakowało nam :)

Offline joannaM Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
28 października 2007, 08:59
kurak w ogonowej zrobiony, był pycha, tylko języki poparzyliśmy - tak nam smakowało
On 2011
Ona 2013

Odp: Forumkowe gotowanie
28 października 2007, 12:11
tak, ja przykrywam

Offline Lemmy

  • No one but you, I love like a fool, you're my dream come true!
  • Chuck Norris
  • Total likes: 0
    • My Space profile
  • data ślubu: 30 czerwca 2007
Odp: Forumkowe gotowanie
28 października 2007, 15:42
A ja w piątek zrobiłam przepyszną zapiekankę, a właściwie  ciasto mięsne :D Dam przepis of course tylko muszę pamiętać! I zajrzeć najpierw do ściągi (niestety tym razem to nie  w 100% moja inwencja). Jutro napiszę :)

Ale chwalipięta ze mnie :D:D:D:D:D

Offline Wercia Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
2 listopada 2007, 14:02
Lemmy i gdzie jest przepis na zapiekankę... :hmmm: :obrazony:

Offline demka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
2 listopada 2007, 18:20
właśnie :?:

Rajdówka wcinałam kurczaczka z przepisu- mniamniusi :D Palce obizałam :skacza:

Dawac nowe przepisy- głodna jestem :!:
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline .:Anka:. Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 11:38
a ja mam pytanie dot. prze[isu na rajdówkowego kurczaka
nie śmiejscie sie ze mnie jeśli wyada sie wam głupie

- jak marynować te piersi w zupie ogonowej - tzn zrobić najpierw proszek z wodą potem doadać kurczaka?
czy traktowac ten proszek jak przyprawę i nim obsypać kuraka i tak go marynować?
pomóżcie - impreza zaczyna sie o 18tej  ;)[

Offline Kasia* Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 12:23
wydaje mi się że ma być sam proszek. Rajdówka napisała tak: kurczaka panieruje w zupie ogonowej winiary (proszek oczywiscie), nastepnie go obsmazam na oliwce;

Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline .:Anka:. Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 12:24
oki też tak myślałm

Offline Kasia* Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 12:29
daj znac jak wyszło  :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 13:44
tak tak zupe traktowac jako panierke :los:

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 15:56
juz to zrobiłam i jest pyszne tylko za mało kuraka dodałam

Offline .:Anka:. Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 22:19
wyszło super!!!
świetny i prosty pomysł!!

Odp: Forumkowe gotowanie
10 listopada 2007, 22:39
;D

Offline martulka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
11 listopada 2007, 07:56
całe szczęście, że nadal dyskutujemy o rajdówkowym kurczaku bo ja mam jeszcze pytanie o proporcje - lubię dokładnie wiedzieć ile czego powinno być.
Robiłam już raz ten przepis - pycha, ale coś mało mi wyszło. Rajdówko ile dajesz wszystkiego na 12 osób?

Offline megan Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
11 listopada 2007, 08:12
a porpos kurczaka - przepis tescia w wykonaniu mojego meza  ;D chociaz i takie beztalencie kuchenne jak ja poradziloby sobie ... chyba  ::)

potrzebne sa - blacha do pieczenia szt 1, folia aluminiowa do wylozenia blachy a pozniej obwiniecia kurczaka, sol 1 kg, kurczak (caly) szt 1 - przyprawy wg gustu - uwaga nie dajemy zadnego oleju, oliwy etc do marynaty

marynujemy kurczaka w przyprawach (u nas byl czosnek pieprz, papryka, chili, corriander i ziola prowansalskie) NIE DAJEMY SOLI, wykladamy folia blache i wysypujemy sola, kladziemy kure - najpierw na pleckach i do piekarnika ... po ok 20 min sprawdzamy co i jak i jak zarumieniona i wyglada na chrupka przekladamy na druga strone, otrzepawszy nadmiar soli z pleckow...
po kolejnych okolo 15 minutach wyjmujemy calosc z piekarnika i pozbywszy sie soli z folia, wkladamy kurczaka luzno zawinietego w folie do piekarnika na kolejne 5-10 min ... piekarnik de facto mozna wylaczyc po ok 5 minutach i pozwolic kurczakowi "dojsc" czy tez wchlonac miesu przyprawy ...

polecam - swietne dla ludzi nie jedzacych smazonego jak ja ...

Odp: Forumkowe gotowanie
14 listopada 2007, 22:21
Zrobiłam z zupą ogonową pychotka  ;D ;D ;D
Tylko strasznie dużo mi sosu wyszło. Miałam dwie warstwy piersi i pieczarek.

Offline gagatka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 08:33
Ja też robiłam rajdówkowego kurczaka, ale dodałam dużą śmietanę 30% i sos był trochę za tłusty jak dla mnie, jednak sam pomysł jest super.  :brawo_2: Acha dodałam do tego jeszcze trochę podsmażonej cebulki.  :obiad:

Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 08:42
u nie zauwazylam postu martulki :mdleje:


duzo zalezy wlasnie od smietany (musi byc gesta - nie rozlewa sie jej tylko na gore rozklada - ona sama fajnie splynie :los:)


ogolnie na taka impreze robie ok 4-5 podwojnych piersi kurczaka (czyli ok 8-10 pojed.) 1kg-1,5kg pieczarek i 2 duze smietany ;D aha zup ogonowych 2-3 szt.

najwiecej zajmuje panierowanie tych kawalkow, smaze na 2 patelniach :los:

Offline gagatka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 09:22
duzo zalezy wlasnie od smietany (musi byc gesta - nie rozlewa sie jej tylko na gore rozklada - ona sama fajnie splynie :los:)
Aaaaaaaa moja była taka rzadka jak do zupy.  :glupek: Ale smak pyszny. Podawałam potrawkę z ryżem, polałam tym sosem żeby nie był za suchy i  było superowe - oboje z Małżem zajadaliśmy aż nam się uszy trzęsły. ;)


Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 09:24
ja podaje do tego pieczywo - wszyscy zawsze wyczyszcza talerze :los:

Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 10:32
a ja ostatnio jadłam cos fajnego

nie wiem jak to nazwac czy sałatke czy przystawka

papryka konserwowa z fetą


papryke konserwową pokroić na mniejsze kawałki i dodac do niej rozdrobnioną fete
rozłożyc na półmisku i posypac dużą ilością lekko uprażonych platkow migdałowych i posypac duza iloscia pietruszki

mowie wam genialne zestawienie

Offline martulka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
15 listopada 2007, 20:16
rajdówko dziękuje ci za odpowiedź. Ja zrobiłam tylko z 1 podwójnej piersi i 30 dkg pieczarek, no i moja śmietana była rzadka. Nic dziwnego, że mi tak mało wyszło, ale dla nas wystarczyło. Ja też podałam to z ryżem i wcinaliśmy aż nam sie uszy trzęsły :)

Odp: Forumkowe gotowanie
16 listopada 2007, 08:26
A ja wczoraj zrobiłam ciasto z jabłkami - bardzo łatwe i szybkie  ;D

Podaję przepis, jakby ktoś miał ochcotę

4 całe jaja
1 szkl. cukru
1,5 szkl. mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier waniliowy
4 łyżki oleju
6-7 jabłek (wg. uznania)

Jajka mieszamy z cukrem na jednolitą gładką masę. Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy. Do blaszki (moja miała ok. 25 - 45 cm) Wlewamy połowę ciasta, układamy na nią jabłka (obrane i pokrojone w półksiężyce) i zalewamy resztą ciasta. Pieczemy ok 1 godz w 200 stopniach. Ja dodałam do ciasta jeszcze rodzynki, można dodać orzechy.

Offline .:Anka:. Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
20 listopada 2007, 18:00
dziewczyny a macie sprawdzone przepisy na koktaile mleczne?
po prawie 5 miesiacach zaczęliśmy używać miksera
ale nie bardzo wiemy co można by tam wrzucić, żeby miec pyszny koktail?

Odp: Forumkowe gotowanie
20 listopada 2007, 20:07
jogurt naturalny i banan albo mrozone truskawki, jogurt naturalny i cukier puder.. ;D

Offline ela Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
20 listopada 2007, 20:23
Rajdóweczko to najpyszniejszy pzrepis jak kogłą spodac  :-*
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline gagatka Kobieta

Odp: Forumkowe gotowanie
21 listopada 2007, 08:20
Może być też maślanka zamiast jogurtu naturalnego. :taktak: Ja dodaję jeszcze trochę cukru waniliowego. :)