Autor Wątek: Bydgoszczanie łączcie się  (Przeczytany 185761 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
  • data ślubu: beż ślubu najlepiej :)
Odp: Bydgoszczanie łączcie się
« Odpowiedź #300 dnia: 23 Lutego 2008, 15:27 »
Ja osobiście kupiłam buciki w salonie slubnym własnie w ż nienie skąd mam sukienkę ...wybierasz wzóra oni ,żeby pasowały do sukienki robią ci buziki z takiego samego materiału i koloru co sukienka :) wiec warto popatrzeć po salonach ślubnych.. ale w sklepach obuwniczych tez pelno slubnych bucikow no ale juz wtedy ciezko do uskienki cos szybko znaleźć

Pozdrawiam Cie Aguś

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #301 dnia: 23 Lutego 2008, 16:05 »
Duży wybór butów ślubnych jest na gdańskiej w trzynastce. (nie jestem pewna czy ten sklep cały czas się tak nazywa  ;D )

W Żninie faktycznie bardzo miła obsługa. Szkoda tylko, że nie pozwalają robić zdjęć  :-\

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
« Odpowiedź #302 dnia: 23 Lutego 2008, 16:12 »
W wiekszosci salonow juz nie mozna robic bo laski robily fotki i potem sobie szyly  i jednym slowem strat klienta... ja juz wybierzesze sukienke to mozesz do bolu fotek porobic : hehehe :)
pozdrawiam cie Beacia

Offline Agnieszka1

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
« Odpowiedź #303 dnia: 23 Lutego 2008, 18:39 »
Anius a ile płaciłas za buciki w Żninie?

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
« Odpowiedź #304 dnia: 23 Lutego 2008, 19:05 »
Za buciki płaciłam 140 zł .. niestety z powodu oeperacji kolana musze zrezygnowac z tak wysokich butów i zamówić jeszcze jedne ale na niziutkim obcasie :)

Offline Beacia

• uzależniony
  • data ślubu: 19. 07. 2008 r.
« Odpowiedź #305 dnia: 24 Lutego 2008, 14:41 »
Ja mimo podpisanej umowy w Żninie nie mogłam robić zdjęć w sukience  :-\

Dziwne to trochę bo np na targach ślubnych można było robić fotki  :-\

Butów jeszcze nie szukałam. Nie wiem nawet jak miałyby wyglądać.
Wiem tylko, że mają być na niskim obcasie  ;D

Offline mystikala

• entuzjasta
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #306 dnia: 24 Lutego 2008, 17:29 »
A ja troszke zmienie temat,mam pytanie:z jakim wyprzedzeniem zamawiacie wiązanki ślubne?? Chcialam juz to załatwi czeby miec z głowy,ale czy tonie za wczesnie?!?!

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
« Odpowiedź #307 dnia: 24 Lutego 2008, 17:32 »
Dziwne  ze nie moglas zrobic bo ja moglam przeciez do sukienki bukiet trzeba dobrac ...   a co do bukietu to ja mam zaprzyjazniona kwiaciarke i juz sie jej pytalam czy zrobi bukiet i miesiac wczesniej musze podejsc ze zdjeciem sukienki zeby mogla kwiaty zamowi ..
pozdrawiam

Offline panterkaam
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #308 dnia: 25 Lutego 2008, 12:50 »
Ja się z bukietem jeszcze nie śpieszę. Wczoraj po raz pierwszy oglądaliśmy obrączki. Nawet nie wiemy, jakie wybrać. Podobały mi się z diamencikami, ale ich nie można potem poszerzyć, dlatego chyba wybierzemy bez. Nigdy nie wiadomo, co się w przyszłości stanie, a obrączki są na całe życie. Moje Słońce ma dość na razie przygotowań ślubnych, ostatnio ma za dużo na głowie w związku z budową domu. Tak więc na razie na pewno przygotowania utkną w martwym punkcie :)

Offline sylvia1pl

• Małżeństwo to słodka,dożywotnia kara za miłość :)
  • entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #309 dnia: 10 Marca 2008, 23:11 »
Słuchajcie dziewczynki Ja ogólnie już mam kwiatki wybrane do Cywilnego i Kościelnego. Obrączki juz też mam wybrane tylko teraz ich realizacja i wsio. Bucików niestety nie posiadam jeszcze ale napewno będą na wysokim obcasie z tego względu,że mój przyszły maż ma 2 metry wzrostu.

Offline Agnieszka1

• forumowicz
« Odpowiedź #310 dnia: 12 Marca 2008, 10:52 »
Sylvia dużo masz już załatwione. Ja też niedługo będę poszukiwać bucików:) Pozdrawiam.

Offline mystikala

• entuzjasta
« Odpowiedź #311 dnia: 12 Marca 2008, 15:24 »
Ja również musze sie wybrac po buty,ale niestety w takich 'zwykłych' obuwniczych na razie nie ma duzego wyboru i to mnie martwi  :-\

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #312 dnia: 12 Marca 2008, 18:58 »
Wiecie co dziewczynki znalazłam dzisiaj w mieście róg Długiej a Batorego świetne buty w kolorze złoty brąz czy jakoś tak się nazywały w każdym bądź razie pasowałyby do mojej sukienki która jest w kolorze ecru i nawet mój rozmiar był ale miałam stópki ubrane i jak przymierzyłam to mnie trochę cisnęły :( Jutro jadę jeszcze raz zobaczyć ale będę miała rajstopki ubrane i zobaczymy wtedy.Jeśli będzie tak samo to się normalnie dziewczyny popłacze!!Bo te butki mi się tak strasznie podobają i kosztują 115zł.
Ale tak szczerze mówiąc to teraz nie ma żadnego wyboru w butkach tego typu i jestem tym faktem załamana.

Wiecie co wiązanke do cywilnego chcę mieć w kształcie takiego wachlarza.Wiecie dziewczynki i o czym mówię prawda??

Offline mystikala

• entuzjasta
« Odpowiedź #313 dnia: 12 Marca 2008, 19:53 »
Własnie o to chodzi,ze nie ma zbyt duzego wyboru,a jak juz sie trafia jakies buty to albo cena szokujaca albo nie ma rozmiaru  :(

Wiem o jaki bukiet tobie chodzi,osobiscie wole tradycyjne,ale jak jest fajnie wszytsko dopasowane to orginalnie wyglada  ;D

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #314 dnia: 12 Marca 2008, 20:46 »
No żebyś wiedziała.Łaziłam dzisiaj po sklepach z moją siostrą i ręce załamałam!!Ceny jak z kosmosu a wyboru żadnego.Ja ogólnie niby nie jestem aż tak wybredna ale kurcze fason buta musi mi wpaść w oko a to jest ten jeden jedyny dzień i chciałabym wyglądać naprawdę wyjątkowo.Powinni u nas w Bydzi otworzyć taki sklep tylko i wyłącznie z tego typu butami przeznaczonymi na śluby.Jak będę miała kiedyś kupe kasy to taki otworzę hehehe

Bo wiesz co Ja jestem taka inna dziewczynka i lubie rzeczy orginalne a ten bukiet to jest coś orginalnego hi hihi

Offline Kasiuniuńka

• zapraszam!!!
  • bywalec
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #315 dnia: 12 Marca 2008, 21:16 »
a ja dzisiaj nie latalam za butami ale za to zapisalam sie do fryzjera! cale szczescie babeczka miala jeszcze wolny termin:) ale jak zaczela przegladac kalendarz i mowila sobie pod nosem ze nie wie czy jeszcze ma wolny ten dzien to doslownie nogi zrobily mi sie jak z waty! bo babeczka ma naprawde fach w dloniach! a ja myslalam ze to za wczesnie na zapisy.. dlatego kto nie ma jeszcze ustalonego fryza radze jak najszybciej pedzic i zaklepywac termin.. ja nauczona dniem dzisiejszym jutro wybieram sie do mojej kosmetyczki:)

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #316 dnia: 12 Marca 2008, 21:24 »
Ale jaja a Ja właśnie tak sobie myślałam,że to pewnie jeszcze za wcześnie żeby się zapisać do fryzjera.Szczerze mówiąc to bym nie musiała się zapisywać ani do fryzjera ani do kosmetyczki.Ponieważ moja siostra jest fryzjerką a Ja jestem z zawodu kosmetyczką,ale w ten jedyny dzień nie chcę dręczyć mojej siostry ani samej siebie.Wystarczy,ze moje kuzynki,ciocie i teściowa mnie zmęcza żelami i makijażem żeby im zrobić.

Offline Agnieszka1

• forumowicz
« Odpowiedź #317 dnia: 12 Marca 2008, 22:55 »
Oooo Sylwia jeżeli jesteś kosmetyczką to napisz mi coś o oczyszczaniu twarzy... jakie zabiegi proponowałabyś. Czy maseczka z alg jest dobra i ile kosztuje. Czy mikrodemb..... ::)nie pamiętam końcówki wyrazu( zabieg oczyszczający) jest dobry ? Trzeba go wykonywać często jak sie już zacznie? Chcę sie wybrać do kosmetyczki przed ślubem na oczyszczanie buźki.

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #318 dnia: 12 Marca 2008, 23:16 »
Mikrodermabrazja zapewne i to diamentowa.Jest to dobry zabieg na oczyszczanie twarzy ale jeśli masz skórę wususzoną słońcem, z przebarwieniami i rozszerzonymi porami.Efekty sa widoczne już po pierwszym zabiegu.Częstość wykonywania tego zabiegu zależy od typu i głębokości zmian skórnych.Jeśli nie masz aż tak bardzo "potrzebującej skóry do tego zabiegu"to bardziej polecam tradycyjne oczyszczanie twarzy pod vapozonem i maseczką rozpulchniającą.Najlepiej oczyszczanie twarzy zrobić na tydzień do półtora tygodnia przed ślubem.Ja też tak będę robiła.Ponieważ w niektórych przypadkach powstają zaczerwienia na twarzy i utrzymuja się one przez jakiś czas.nie widze twojej cery więc nie mogę ocenić czy u Ciebie też tak będzie.Wiem tylko ze swojego doświadczenia.
Co do maseczek z alg to fajna sprawa o właściwościach chłodzących i nawilżających.Nie orientuje się ile kosztuje zabieg z maseczką z alg w gabinecie kosmetycznym.Natomiast wyszperałam w necie i znalazłam maseczke kolagenową z algami ale koszt jej to 49zł.Jak znajdę coś więcej to dam znać

Obecnie siedzę w paznokciach,zakładam żele

Offline AGNIESIA

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #319 dnia: 13 Marca 2008, 08:30 »
Jeśli chodzi o buty ślubne to można je sobie zaprojektować w salonie sukien ślubnych na Dworcowej. Jest katalog, wybiera sie kształt buta a potem materialy, dodatki, koraliki itp. i z tego co czytam ceny porownywalne do Żnina.

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
« Odpowiedź #320 dnia: 13 Marca 2008, 09:08 »
Ja też polecam zabiegi mikrodermambrazji są super byłam na dwóch i raz na kwasach i zamiast trądziku mam śliczna gładką buzię :) dbam o siebie na maksa  przed slubem ale i po slubie bede odwiedzać gabinet kosmetyczny .. fajnie jak tak 2 godziny lezycie sobie i ktoś o was dba pijecie herbatkę i  jest pelen relaks :)

A co do bucików to ja w żninie gdzie kupywałam  suknienkę to tam dobierałam sobie wzór buta wysokość obcasa i materiał z jakiego chce mieć te buciki .. polecam

Offline Agnieszka1

• forumowicz
« Odpowiedź #321 dnia: 13 Marca 2008, 09:40 »
Dzięki Sylvia. Ja raczej nie mam wielkich problemów ze skórą twarzy. Ogólnie chciałam iść tak przed ślubem oczyścić i odżywić. Jeszcze raz dziękuje za informację. Pozdrawiam!!!

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #322 dnia: 13 Marca 2008, 10:41 »
AGNIESIA a gdzie jest ten salon na dworcowej co mozna buty sobie zamowic? myslisz o dominice - na przeciwko świata ksiazki? jesli tak to bylo by cuudnie- wybralam tam suknie ale wtedy o butach nawet nie myslalam... no a teraz okazuje sie ze to problem... daj znac prosze to sie tam wybiore :) pozdrawiam :)

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #323 dnia: 13 Marca 2008, 16:13 »
Nie ma za co.Zawsze do usług moje kochane.
Buciki dzisiaj już kupiłam i są cudne.No jak dla mnie hehe
Jakby któraś chciała fotkę to proszę o maila to prześlę.Ale mi się tak fajnie tutaj pisze z wami wszystkimi

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #324 dnia: 13 Marca 2008, 17:31 »
u Was wszystko idzie do przodu, a u mnie tragedia, nawet narzeczonego nie widuję bo jeszcze mam sesję:/ już też chcę się zająć ślubem

Offline Agnieszka1

• forumowicz
« Odpowiedź #325 dnia: 13 Marca 2008, 17:46 »
Sylvia nam z Tobą również :skacza:. A napisz mi cos o paznokciach jak się tym zajmujesz.... napisz mi jakie paznokcie polecasz... ja sie zastanawiałam nad żelami. jeszcze nigdy nie robiłam takich cudów ale na taka specjalna okazję chce zrobić.

Offline grecka

• bywalec
« Odpowiedź #326 dnia: 13 Marca 2008, 19:29 »
ania- widze ze ty znowu on- line  ;) oj widze ze sie od siebie nie uwolnimy  ;D
sylvia1pl musi byc na maila? wklejaj fote butow :) nie daj sie prosic :)

Offline ania24polska

• uzależniony
  • Anuleczka
« Odpowiedź #327 dnia: 13 Marca 2008, 19:53 »
Grecka moje ty kochanie heheh ojej jak ja ładnie do Ciebie mówie to chyba po tych nalesnikach którymi sie obżerałyśmy :))  pamiętaj ,że teraz juz zawsze będę obok hehehe :) szczególnie 08-08-2008

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #328 dnia: 13 Marca 2008, 21:55 »
Kolorek złoty Proszę bardzo o to mój nabytek do sukienki

Offline sylvia1pl

• entuzjasta
  • Szalone małżeństwo
« Odpowiedź #329 dnia: 13 Marca 2008, 22:02 »
Moja kochana Agnieszko Ja ogólnie polecam żele ponieważ można dużo więcej fajnych rzeczy z nich zrobić niż z akryli.Opinie są różne na temat wytrzymałości żeli a akryli.To jest oczywiście rzecz gustu.Ja na swoje wesele zakładam sobie żele lecz nie sama sobie tylko idę do stylistki bo nie chcę już mi się grzebać samej sobie.